Varför coaching och vad är det egentligen?

Publicerad: 25/10, 2019

Ordet coach används som du säkert känner till i idrottssammanhang och där är coachen den som hjälper idrottspersonen med en väg att nå sitt mål. Bilden av en coach som står och skriker på en idrottare och som skrivit ett detaljerat program för vad hen ska göra kanske dyker upp hos dig? Det är INTE vad man avser med coaching.

  • En coach talar inte om för dig vad du ska göra
  • Du själv ansvarar för innehållet, målet och dina actions
  • Coachen ansvarar för och hjälper dig med vägen/processen
  • En coach lyssnar, ställer kraftfulla frågor, stöttar, uppmuntrar och ger stärkande feedback

Varför är det så bra med coaching istället för att få råd av någon annan?

Jo, när du sätter dina egna mål och hittar din egen motivation ökar chansen för att lyckas uppnå dem betydligt. När någon frågar dig och lyssnar på dig på riktigt, hittar du egna svar på dina frågor – svar som du inte trodde att du hade inom dig! Det finns en massa forskning kring hur detta fungerar och jag har själv sett kraften och styrkan i det. Därför vill jag jobba med coaching.

  • Coaching är att blicka framåt för att skapa förändring och utveckling
  • Coaching fokuserar på mål och att uppnå dem
  • Coaching hjälper till att hitta din egen motivation och dina styrkor

Men vem är det för?

Coaching passar för alla skulle jag säga och kan användas för att få hjälp med små eller stora frågor. Det kan vara ett par tillfällen för att komma vidare mot ett mål och det kan vara en serie samtal för att ändra riktning i livet eller komma igång med nya vanor.

Är du nyfiken att veta mer eller kanske testa en gång? Hör av dig till mig!

 

Om coachutbildningar:

I Sverige finns ett antal olika utbildningar och institut som utbildar i coaching. Jag har (bland annat) utbildat mig hos Akademi Coachstjärnan som är ackrediterad (ACSTH), kvalitetsgranskad och godkänd av ICF (International Coach Federation).

 

Med stort engagemang i individer och verksamheter erbjuder KonsultCarin coaching, inspiration och ledarskapsutveckling. Hållbart ledarskap, hållbar träning och hållbara mål hjälper människor bli starka och företag att lyckas.

Jag vet att det hänger ihop - ett gott ledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra!/Carin

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK