Vad gör vi medan vi håller andan?

Publicerad: 6/5, 2020

Vi är alla i en tid, en verklighet och en situation vi verkligen inte har valt och än mindre gillar!

Vi reagerar alla olika, en del skriker rakt ut, andra flyr och vissa har blivit helt förstenade/frusna. Många i liknande roller som jag är hjältar och försöker rädda omgivningen och världen genom att skicka ut massor av hejarop och goda råd. Alla ni som gör det, jag beundrar ert engagemang och er intention att hjälpa!

Min naturliga instinkt är "flight" och jag har denna tid snarare hållit mig undan sociala media, glättiga hejarop och goda råd.

Jag har ändå på mitt sätt hittat ett sätt att både handskas och göra något bra av nuet samt att finnas där för andra. Jag är egentligen trött på fyndiga citat och bilder men den kloke Gandalf går inte att reta sig på, är så träffande nu och i alla tillfällen i livet - positiva som utmanande!

"All we have to decide is what to do with the time that is given us"

Vi har just nu möjlighet att lära oss nya saker, att förbättra eller inleda en god kontakt med naturen, att reflektera över vad som är viktigt och att fördjupa kontakten med våra närmaste. Vi har möjlighet att se vad var och en oss kan göra för att bidra till andra med på vårt sätt.

Många småföretagare som jag ser sina drömmar gå i kras, sina företag tappa alla intäkter och känner skräcken komma närmare. Andra förlorar sitt arbete eller ännu värre sina nära. Jag har all förståelse för att alla ni som är i panik inte kan se minsta lilla fördel med nuvarande läge. Men kanske ändå när vi kommer ut på andra sidan har nya möjligheter uppstått, vi har lärt oss nya saker och vi går starkare ut?!

Jag har personligen och i mitt företag fått möjligheten att stanna upp och känna efter vad mitt syfte är, min riktning och vad jag verkligen vill (jag är inte klar ännu...). Jag har tagit möjligheten att lära mig nya saker, är otroligt positivt överraskad av hur bra utbildning via digitala verktyg är! Jag hade bland annat en inplanerad coachingutbildning av Academy for Coaching Excellence som skulle gått i Stockholm, nu körs den virtuellt över längre tid och det är helt fantastiskt bra, att få fördjupa mig och prata om medkänsla-compassion med människor från olika håll i världen är så starkt i dessa tider! Jag har haft möjligheten att tillsammans med Nätverket LedarStegen anordna webinarier och fördjupar och uppdaterar mina kunskaper om LEAN och hållbart ledarskap via en digital kurs på KTH.

Förutom en del ideella uppdrag jobbar jag med coaching - nu enbart via digitala kanaler, något jag gjort delvis tidigare och det är så mycket bättre än jag hade vågat tro innan. Vem vet, kanske kommer jag till och med framöver arbeta digitalt med andra delar av mitt eget företag?! Jag tänker iallafall använda tiden i mitt företag till att bli ännu bättre för mina kunder - då blir jag ännu bättre på att hjälpa, att bidra till ett bättre och hållbarare ledarskap och att fler mår bra!

 

Med stort engagemang i individer och verksamheter erbjuder KonsultCarin coaching, inspiration och ledarskapsutveckling. Hållbart ledarskap, hållbar träning och hållbara mål hjälper människor bli starka och företag att lyckas.

Jag vet att det hänger ihop - ett gott ledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra! /Carin

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK