Tanttankar september

Publicerad: 5/9

Dagens fundering:

Är man den man är för att man gör det man gör eller gör man det man gör för att man är den man är?

Svaret på den frågan kan man fundera ett tag på och kanske finns inget svar?

Troligen både och tänker jag.

Både att vi gör det vi gör för att vi väljer det utifrån den vi är och att vi formas av det vi gör i livet.

Frågan är kanske speciellt intressant när man som jag har levt ett tag och funderar på varför man är som man är och har gjort det man gjort. Och varför man inte gjort det man inte har gjort.

För egen del tänker jag att många beslut i livet har jag tagit utan att höja blicken och se helheten...eller så såg jag den helhet jag förmådde se vid det tillfället? Det är ju enkelt att se allt i ett större perspektiv när man tittar i backspegeln!

Jag tror att det är viktigt att inse att vi alla har möjligheten att ändra på saker i livet och att välja väg för att gå dit vi vill.

Jag tror också att det är viktigt att förstå och omfamna det faktum att vi faktiskt inte kan påverka allt.

Jag har ofta både ältat varför saker skett och vad jag kunder gjort för att förhindra att det gick som det gick. Och det är ju också att titta i backspegeln…istället för att vara här och nu och faktiskt acceptera att saker sker utan att jag kan påverka dem eller utan att jag hade kunnat påverka! Och jag försöker mer och mer göra just det, omfamna det som sker och gå vidare utifrån nuet. Inte direkt lätt men det gör gott!

Kanske har allt en mening? Kanske saker sker av ett högre syfte för att jag ska lära mig av det? Och troligen kommer jag aldrig förstå vad syftet var!

Och när jag tänker på allt jag lärt mig i livet som jag nu har som en gåva och en kraft så tänker jag att kanske syftet var att jag skulle hamna just här, där jag är idag. Och kanske själva syftet med allt är just att vi ska lära oss om oss själva?

Och som tanttanke är det också fint att tänka att en del saker jag inte gjort kan jag fortfarande göra och andra saker var det verkligen bra att jag inte gjorde i livet.

Ett par saker jag idag skulle vilja skicka till mitt yngre jag är att ”stanna upp och känn efter då och då och lyssna verkligen till vad din inre röst säger” och ”våga mer, du är bra som du är”

 

Tanttankar är min blogg om livet, ledarskap och att våga leka mer

Jag vet att det hänger ihop - självledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra! /Carin

Följ mig gärna på Instagram @tanttankar

 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK