Tanttankar oktober

Publicerad: 31/10

Månaden oktober har rasat förbi och det är många tanttankar som snurrar, det är svårt att fånga alla tankar.

Om världen, om livet och om allt som jag vill påverka.

 

Jag känner en slags brådska.

Bråttom att lära saker (jag slukar böcker och hittar hela tiden nya områden jag inser att jag har så mycket att lära om)

Bråttom att göra saker (det finns så mycket jag ännu inte provat att göra)

Bråttom att förstå mig själv och andra människor

 

Bråttom att bidra, ja kanske framför allt att bidra.

 

Kanske ska jag börja demonstrera mot förtrycket i Iran, mot skogsskövlingen i Sverige eller mot de fullständigt galna beslut som tas just nu av världens och Sveriges ledare?

Eller kanske mitt bidrag är just att vara den jag är i min lilla värld?

 

Det är ju så mycket runt omkring mig som jag ser skulle kunna vara annorlunda. Så många människor som går omkring och är missnöjda med sig själva helt i onödan!

Alla människor söker bekräftelse. Om vi alla istället för att fokusera på att få bekräftelse skulle fokusera på att ge andra bekräftelse så annorlunda det kunde bli!

Om vi alla ser och bekräftar varandra som jämlikar, inte som chef-medarbetare, mentor-adept eller som beundrare-idol och framförallt inte som antagonister utan som människor som vandrar bredvid varandra och vill leva ett kärleksfullt och utvecklande liv.

Vad skulle hända på arbetsplatser, på skolor, i idrottsföreningar och bland alla som bestämmer och tar beslut som påverkar andra?

 

För att bekräfta andra behöver vi se och bekräfta oss själva....och börja med att just se oss själva precis som som vi är.

 

Tanttankar är min blogg om livet, ledarskap och att våga leka mer

Jag vet att det hänger ihop - självledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra! /Carin

Följ mig gärna på Instagram @tanttankar

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK