Tanttankar augusti

Publicerad: 17/8

Vad gör man när man ska dra ner på jobbandet och våga närma sig det skrämmande ordet pension?

Jag tänkte bli en röd cykel.

Jag är lyckligt lottad som har haft ett arbetsliv som inte bara gett mig en massa lärdomar och många bra minnen, det har också inneburit att jag har förmånen att gå i pension innan 65.

Jag fyller 60 nästa år och det känns som en milstolpe...även om min 59:e födelsedag ännu inte infunnit sig. Även om jag drar ner på jobbande betyder inte det att jag bara kommer fokusera på knyppling och golf (Bevare mig väl, varken det ena eller det andra kommer in i mitt liv!) Jag vill göra saker jag inte gjort förut, lära mig nya saker och bidra till omvärlden på mitt sätt.

Jag vill vara den röda cykeln som inte direkt skriker men som står där plötsligt på en gata i Edinburgh och bara lyser och säger till den som passerar och har ögonen med sig att "Det är vackert att vara annorlunda".

Det finns så många i min närhet som är så oroliga för vad andra säger eller tycker, vad som är OK och vad som passar sig. Tänk vad härligt det vore om vi alla vågade vara röda cyklar eller blå lysande skor!

Jag vill skriva för dig som vill läsa, för att du som sitter vid din dator eller telefon kanske känner igen dig och blir glad. Kanske absolut inte känner igen dig och blir förvånad och glad. Kanske tycker att jag är galen och knäpp eller kanske bara rycker på axlarna.

Jag bestämer mig här och nu för att bara våga svamla på så ser vi vart det leder. Kanske blir det fler texter och kanske tröttnar jag, vem vet?

 

Tanttankar är min blogg om livet, ledarskap och att våga leka mer

Jag vet att det hänger ihop - självledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra! /Carin

 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK