Dagar när vi känner oss oövervinnliga och dagar när vi känner oss små

Publicerad: 20/11, 2019

Kom ihåg att det som syns på alla sociala media är en fasad! Det är inga otvättade hår, inga misslyckade uppdrag, inga berättelser om när vi inte fått något gjort en dag och inga misslyckanden i stort eller smått! Ibland känner vi oss alla misslyckade, mer eller mindre!

”Så skönt du har som kan styra din egen tid”, ”du är så modig som vågar göra det du vill” ….många både beundrande och avundsjuka kommentarer får jag både direkt och lite ”under ytan” i förbigående från olika håll.

Jag älskar verkligen mitt nya liv som företagare och för mig är det ett sätt att överleva att kunna varva dagar med tempo med andra dagar i lugn och ro. Där jag kan samla kraft och återhämta mig. Jag har dessutom möjligheten att få göra det jag tycker är härligt och meningsfullt! Jag är tacksam att få nytta av det jag lärt mig och det jag är bra på och få dela med mig av det med andra!

Många gånger är det under de där vandringarna i skogen som nya idéer kommer och som en hel del arbete faktiskt görs uppe i huvudkontoret. Så ibland tnker jag att jag borde "räkna" dem som arbetstid när jag som vanligt kritiskt granskar mig själv…ja, det erkänner jag att jag gör.

Efter över 30 år som anställd så sitter ”Jante” och ”Syster duktig” på axeln och tjattrar, de vill ha all min uppmärksamhet! Då kämpar jag emot dem! Men …en måndag när jobbet mest består av bokföring, skattedeklaration, reseräkning, planering och att ringa potentiella kunder som inte svarar…då känner jag mig inte riktigt som den där modiga coola kvinnan som syns utåt!

Och då tänker jag att, ja just det! Detta är också något som behöver synasinte för att jag vill ha sympati! Nej, utan för att vi alla har ljusa och mörka dagar, inspirerande och trista dagar, dagar när vi känner oss oövervinnliga och dagar när vi känner oss små och ganska dåliga på det mesta!

Eller hur? Trodde du som läser att det alltid var glassigt på ett annat jobb? För någon annan? Att alla andra har det lätt? Eller att ”bara jag fick det där jobbet” eller ”bara jag hade den där tillvaron”, då…”skulle jag vara lycklig och nöjd”!?

Ibland är det bra helt enkelt, ibland är det helt fantastisk och ibland är det trist och svårt! Men det är så det är och jag tror att det är så det ska vara!

Om det var enkelt och glassigt hela tiden, då skulle man inte märka vad bra det är! Som Alfons farmor säger….”Om det var roligt jämt, så visste man ju inte att det var roligt! Var ni glada att ni är lessna! Tråkiga saker finns till bara för att man ska märka skillnad när det roliga kommer sen.”

ha en fortsatt härlig vecka oavsett om du är anställd, studerande, företagare, långtidssjukskriven eller VD för ett stort företag! Ha lite tråkigt så märker du skillnad sen när det roliga kommer!

Berätta gärna om både roligt och tråkigt så hjälps vi åt att visa varandra flera sidor!

Med stort engagemang i individer och verksamheter erbjuder KonsultCarin coaching, inspiration och ledarskapsutveckling. Hållbart ledarskap, hållbar träning och hållbara mål hjälper människor bli starka och företag att lyckas.

Jag vet att det hänger ihop - ett gott ledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra!/Carin

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK