Att Se…...är du sedd på jobbet?

Publicerad: 14/11, 2019

Att Se är det tredje steget i LedarStegen som är 5 steg till ett Modigare Ledarskap med Struktur och Tuff Omsorg. Det handlar om att leda samarbetet som är det centrala i varje företag.

Se handlar bland annat om att Se individen och att se matchen.

  • Att Se individen….hur många gånger har vi känt att vi inte är sedda på jobbet?
  • Och hur känns det när du inte är sedd jämfört med hur det känns när du faktiskt är sedd?
  • Hur mycket mer motiverad känner du dig när du är sedd?

Att du är sedd för dina positiva egenskaper och för hur du är som person! Och att du är accepterad för den du är inklusive dina svagheter! Vi har alla både styrkor och svagheter och de kommer ofta ”i par”. Det är svårt att både vara väldigt snabb och väldigt noggrann, likaså är det svårt att vara väldigt kreativ och väldigt strukturerad samtidigt. På jobbet finns det ofta ramar för hur vi ska vara och i verkligheten väldigt få som passar in exakt i ramen.

Tänk om vi istället tillåter alla egenskaper, känner varandras starka och svaga sidor och kan samarbeta för ett gemensamt bra resultat som blir så mycket bättre! Dessutom blir det roligare då!

Att som ledare faktiskt se varje individ, se hen precis som hen är och ta sig tid att se varje individs arbetsbidrag. Det du som ledare då måste göra är att använda ögon och öron och investera i tid. Tid att se och lyssna på dina medarbetare och tid att se var och ens arbetsbidrag samt vad varje individ vill och behöver för att utvecklas.

Som ledare avsätta tid för att se och lyssna och möta varje individ, precis där hen är! Är du ledare idag, fundera över hur mycket tid du ägnar åt att se dina medarbetare! Om du kommer fram till att det kan bli bättre, stryk några möten och fokusera på det som är viktigast - människorna - dina medarbetare!

Och för att träna på att verkligen Se: gå ut i naturen…se dig omkring! Vilka färger är det egentligen på träden? Hur ser marken ut? Vilka växter kan du se omkring dig? Vad hör du? Ha en fortsatt härlig november!

Läs mer om Ledarstegen

 

Med stort engagemang i individer och verksamheter erbjuder KonsultCarin coaching, inspiration och ledarskapsutveckling. Hållbart ledarskap, hållbar träning och hållbara mål hjälper människor bli starka och företag att lyckas.

Jag vet att det hänger ihop - ett gott ledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra!/Carin

 

#ledarstegen #ledarskap #coaching

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK