Att få göra skillnad

Publicerad: 9/11, 2020

Att få göra skillnad i någon annans liv, att hjälpa någon till utveckling, insikt eller att ta det där första steget. Att få göra skillnad är en stark drivkraft för mig.

Det krävs ibland mod, mod att trotsa tanken som säger åt mig att skämmas, inte är duktig nog eller inte har något att komma med. Men när jag står där och berättar om något av mina egna tillkortakommanden, vad jag brottats med och vad jag skäms över då ser jag nickanden och ögon som tåras. Då vet jag, de känner igen sig, de ser att de inte är ensamma och ser plötsligt att det går att göra något åt det.

När jag coachar och lyssnar och förstår att just att bli lyssnad på är uppskattat. Det gör skillnad för någon som kommer vidare, får en klarare tanke och agerar i den riktning hen vill.

Att göra skillnad kan också vara i det lilla, i vardagen, att le, se den du möter i ögonen på riktigt. Vi blir alla glada av att bli sedda, sedda för den vi är.

När jag vågar vara sårbar och säga som det är, då kan ögonen lysas upp hos den som lyssnar "tänk att jag trodde jag var ensam om det där...". Eller vi kan skratta tillsammans när vi inser att vi är lika tokiga! Vi tror vi är ensamma om vår osäkerhet inför något nytt, om våra tillkortakommanden eller om att vara rädda och nervösa inför något svårt eller stort. Så är det inte!

 

Är du sugen på att få ett hjärtligt skratt av igenkännande eller en "aha-känsla"?

Är du nyfiken på att höra mig prata om ledarskap och stress eller att anlita mig som coach? Hör av dig till mig på telefon eller via mail så berättar jag mer!

 

 

Med stort engagemang i individer och verksamheter erbjuder KonsultCarin coaching, inspiration och ledarskapsutveckling. Hållbart ledarskap, hållbar träning och hållbara mål hjälper människor bli starka och företag att lyckas.

Jag vet att det hänger ihop - ett gott ledarskap, en kropp som mår bra och ett mentalt välbefinnande, då gör vi bra och mår bra! /Carin

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK